Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

DSC_1549Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παραδόθηκε στη δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων μου. Παρά τη στενότητα χρόνου και στο πλαίσιο της μονοετούς θητείας μου, πρόθεσή μου το πρόγραμμα να έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναλογούν στη μεγαλοσύνη του μνημείου. Με πίστη, όραμα και αντοχή διεκδικώ το Δημοτικό Θέατρο να βρει τη θέση του στην πόλη, να γίνει μοχλός δημιουργίας και σχεδιασμού για την πολιτιστική αναγέννηση της πόλης του Πειραιά και σημείο συνάντησης των πολιτών της.
DSC_2558Στόχος του προγράμματος στον πρώτο χρόνο επαναλειτουργίας του είναι να λειτουργήσει σε συνεχή ροή με βήματα προσεκτικά ως πρωτοποριακός πολιτιστικός θεσμός, που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον Πειραιά. Η θεματική του για φέτος επικεντρώνεται, ως οφείλει, στην αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική του ιστορία ως αντανάκλασης της ιστορίας της πόλης και του λιμανιού της Ζωντανός χώρος, ένα λιμάνι στον πολιτισμό με στοχευμένες δράσεις πολλαπλών κατευθύνσεων και τάσεων αλλά ενός επιπέδου, με γεγονότα για όλες τις ηλικίες με έμφαση κυρίως στους νέους, που λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την εντοπιότητα αλλά και χωρίς να περιορίζεται σε αυτήν, προβάλλοντας όλες τις μορφές τέχνης με προεξάρχουσα την τέχνη του Διονύσου. Όσο κι αν οι προθέσεις όλων δημοτικής αρχής, οργανισμού, επιτροπής προσωπικοτήτων και η δική μου είναι καθαρές, σίγουρα τα πάντα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος!
DSC_2420
Τάκης Τζαμαργιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας παρακαλώ τα σχόλιά σας να είναι σύντομα,κόσμια και σε λογικά πλαίσια. Διατηρούμε το δικαίωμα απόρριψης σχολίων κατά την κρίση μας.